Arhiva brojeva časopisa „Bahove Cvetne Esencije“

Specijalno izdanje - Transformacija porođaja na sreću u porođaj sreće

Dragi naši čitaoci,

Mnogi parovi imaju veliku želju za potomstvom, a većina od njih su zbunjeni svim modernim lekarskim preporukama i tretmanima. Trudnica i porodilja se tretiraju kao pacijenti, a ne kao zdrave osobe, što one jesu, koje treba da na svet dovedu novo biće. Važno je da se što češće govori o tome da su trudnoća i rađanje prirodan deo zdravog procesa života, da je to jedinstven period u životu žene i da imaju snažnu moć transformacije. Zbog toga je u oktobru 2013. godine održan skup pod nazivom „Transformacija porođaja na sreću u porođaj sreće“, koji je organizovao dr Vuk Stambolović u saradnji sa porodilištem u Pančevu i DZ Vračar.

Izuzetno je značajno što je sazrelo vreme da se ženama kroz zdravstveno i socijalno prosvećivanje i kontinuirano informisanje vrati dostojanstvo u rađanju i oplemeni sam čin rađanja.

Ideja redakcije časopisa Bahove kapi o objavljivanju specijalnog vanrednog broja s tekstovima sa skupa (po)rodila se na samom skupu, pa smo, u dogovoru i s podrškom dr Stambolovića, dobili neke od radova, kako bismo i dalje širili divne vibracije i ideje koje su bile predstavljene. Pročitajte članke i odlučite se za metodu ili metode za koje osećate da su vam najbliže. Nekad je od pomoći samo jedna od metoda, ali najčešće je sinergija različitih pristupa ta koja dovodi do rešenja problema, ako problem postoji, uravnotežavanja, ukoliko postoji neravnoteža i olakšavanja, ukoliko postoji teškoća..

Sada je pred vama bogatstvo različih pristupa i iskustava. Dobićete nove, dugačije, lepe savete o začeću, trudnoći, porođaju, dojenju... i preostaje da samo uđete u čarobni svet rađanja.