Dragi čitaoci našeg časopisa, drago nam je što možemo da vas obavestimo da je došao trenutak da nastavimo sa izdavanjem časopisa. Hvala vam na strpljenju. Uživajte u sadržaju novog broja, koji je tematski posvećen preparatu CRVENI KESTEN / Red Chestnut ! Sve detalje o ovoj esenciji možete saznati u člancima koji su podpisani od strane bahovih praktičara Udruženja. U ovom broju pročitajte i o aktuelnom virusu Korona i drugim interesantnim temama. Arhiva svih prethodnih brojeva vam je i dalje dostupna.

Pretplatite se na web izdanje časopisa "Bahove cvetne kapi"

Upišite e-mail adresu i poslaćemo Vam verifikacioni mejl u kome treba da potvrdite pretplatu da bi Vam naredni broj stigao direktno u sanduče.

Red Chesnut

Broj 027 - Red Chesnut

Crveni kesten (Red Chestnut) je Bahov preparat namenjen prvenstveno ljudima koji preterano brinu za druge, čime opterećuju bližnje, a kod sebe raz- vijaju crne slutnje čime onemogućavaju sopstveni napredak. Za razliku od altruizma, koji odlikuje svest o našim mogućnostima pri želji da pomognemo drugima, područje korišćenja preparata Crveni kesten jesu stanja patološkog saosećanja i straha za druge, pesimizma i očekivanja najgoreg.

Broj 025 - Olive

„Oles prima arborum omnium est″ „Maslina je prva među svim drvećem″ Ova latinska izreka pokazuje koliko je drvo masline bilo i jeste cenjeno na Mediteranu. To je drvo hraniteljica čiji se svi delovi koriste za ishranu, negu ili lečenje, nekada za osvetljenje I ogrev.Korišćena je i koristi se u verskim obredima više religija a samo u Starom i Novom zavetu se spominje više od stotinu puta. Simbol je snage, postojanosti i izdržljivosti. Posle potopa, prva biljka koja je izrasla, navodno je bila maslina.

Mustard

Broj 023 - Mustard

Često nismo svesni da percepcija onoga što doživljavamo boji našu stvarnost. Nismo svesni, jer ne možemo da okrenemo prekidač i da tek tako promenimo naš doživljaj, pa stoga ostajemo u našem, uverenjima generisanom, stanju. Kad nedovoljno tačno opažamo stvarnost, to ima svoju funkciju, funkciju stvaranja iluzije ili „obmane čula“. Vrsta percepcije je, zapravo, vrsta mentalnih ili emotivnih predstava. Kad promenimo percepciju prošlosti (ili stvarnosti), sama prošlost (stvarnost) se menja.