Dobrodošli na sajt Udruženja bahovih praktičara „Bahove Cvetne Esencije“

Ovo je sajt koji vam je potreban da biste se upoznali sa metodom dr Baha, a ujedno predstavlja i bazu podataka naših članova, bahovih praktičara.

Udruženje "Bahove cvetne esencije" je zvanično registrovano udruženje i podržava u svakom smislu svoje članove, bahove praktičare dajući im legitimitet. Svoje članstvo dopunjuje članovima koji imaju završenu adekvatnu edukaciju. Udruženje učestvuje u radu Srpskog lekarskog društva u Sekciji za tradicionalnu medicinu, a metoda je prepoznata u Zakonu o tradicionalnoj medicini.

Pratite nas

Facebook

Broj 020 - Impatiens

Dragi ljubitelji cveća i cvetnih esencija,

Ovaj broj nosi temu vremena, strpljenja i njegove suprotnosti. Koliko smo samo, u savremenom društvu, opterećeni rokovima i veliki nam je stres ukoliko ne uspemo da ih ostvarimo. To nam je postalo toliko uobičajeno da se i ne prisećamo naše prave prirode – zaista prirodnog toka stvari.

Koliko ljudi poznajete koji se bude u vreme izlaska Sunca i idu na počinak njegovim zalaskom? Taj prirodni ritam veoma često ne poštuju ni oni koji ne žive u gradovima. Imajući to u vidu, ne treba da čudi što gotovo svi imamo zdravstvene probleme, a dobar deo njih bi mogao da se ublaži ili reši poštovanjem prirodnog ritma… to je istovremeno i ritam naših srca, pomoću kojih zapravo komuniciramo međusobno, a i to znanje smo uspeli da potisnemo i zaboravimo. Stoga, podesimo naše časovnike na ritam naših srca ne dozvoljavajući da nas vodi „podmukla kazaljka razuma, koja večito obećava nove časove i uvek iznova donosi samo stara razočaranja.“ (iz pripovetke „Časovničar“, Gustav Majrink)

Osim članaka koji govore o temi broja, moći ćete da pročitate i sjajan intervju sa Lin Mekvini, koja je vodila kurs za treći nivo Bahovih praktičara u Beogradu; neke od tajni kineske i japanske tradicionalne medicine; savete za transformaciju ličnosti; saznaćete o značaju praktikovanja mudri; ući ćete u svet refleksoterapije; osvetliti značaj vremena iz drugog ugla... Ostalo otkrijte sami.

Neka vaš unutrašnji sat, vaše srce, postane vodič kroz vreme!

Broj 020 (Impatiens).pdf

Kako do bahovih kapi?

Na ovom sajtu možete naći spisak praktičara Bahovog sistema sa kojima možete ostvariti lični kontakt. Nakon intervjua bahov praktičar će vam predložiti koji preparati bi bili dobra podrška da se eliminišu vaša negativna emotivna stanja ili da se podrže započete promene. Obrazložiće vam kako svaki od izabranih preparata „radi“, šta možete da očekujete i naravno, predložiće i adekvatnu dozu, što je jako bitno. Detaljnije informacije zašto je potreban intervju i šta su bitne teme takvog intervjua naći ćete u našem časopisu „Bahove Cvetne Kapi“, koji besplatno možete da preuzmete sa ovog sajta.

Kontaktirajte najbližeg praktičara Časopis „Bahove Cvetne Kapi“

Udruženje se ograđuje od svih koji, umesto intervjua, koriste upitnik, visak ili bilo koji drugi rekvizit.

Ko je bio dr. Bah?

dr. BahDr. Edvard Bah, lekar internista, bakteriolog, patolog i homeopata, je rođen 1886. god u Moseliju, pored Birmingena. Studije medicine je upisao 1906. god. a diplomirao 1912. god na Univerzitetu u Londonu. Mladi lekar je mislio da je tradicionalna medicina previše usmerena na fizičke simptome koji su samo vidljivi i nametljivi delovi celine ličnosti. Detaljnije...

Urgentne situacije

Rescue RemedyRescue Remedy - Preparat prve pomoći - Spasitelj. Verovatno najpoznatiji među Bahovim cvetnim preparatima, Rescue je preparat za: urgentne situacije, za sve situacije kada je potrebno ostati pribran, za sve situacije koje preplavljuju, za iznenadne krize i vanredne situacije, sjajna podrška za sve vrste svakodnevnih kriza, iznenadnih događaja... Detaljnije...

Karakteristike metode

LogoPreduslov za kvalitetan i zdrav život je, pre svega, mentalno zdravlje. Dr Bah je smatrao da do nezadovoljstva i bolesti dolazi usled udaljavanja čoveka od sopstvene prirode, od onoga što on stvarno jeste. Kada živimo onako kako se od nas očekuje, to često može biti u suprotnosti sa nama samima, sa našim autentičnim JA... Detaljnije...