Реч Председнице

vesna2Нема већег задовољства и радости од сазнања да се бавите нечим што својом суштином исказује једноставност и посебност у исто време, а што суштински помаз е људима.
Много пута сам у досадашњој пракси,на моју велику радост, учествовала у чудесним трансформацијама духа и тела мојих пацијената

Наслућујем да је систем Бахових цветних есенција, који је сврстан у традиционалну медицину , толико посебан да је превазишао или заобишао емпиријске методе начина лечења у оквиру класичне медицине, иако противници управо недостатак тих метода узимају као кључни аргумент у оспоравању система, кроз призму своје филозофије засноване на картезијанској дуалистичкој парадигми, како је то сликовито и тачно описао проф др. Вук Стамболовић.

Очигледно је да систем који је заснован на холистичком приступу, на целовитости човека и природе где човек није субјект а природа објект , где су повезани заједничким духом који их прозима , у својим основним постулатима дијаметрално различитим од класичног медицинског система, предмет повременог неразумевања..
Двадесет први век је век плурализма и толеранције па је невероватно да се не препознаје, између осталих, и могући плурализам медицинских система.
Под претпоставком да систем традиционалне медицине даје добре резултате, што је неспорно, једино је логично подрзати га и укључити у систем интегративне здравствене заштите.

Наравно да су тако нешто препознале развијене земље, као што су Швајцарска , Италија и многе друге, које су у свој систем здравственог осигурања уврстиле и услуге терапеута традиционалне медицине.

Сарадња терапеута класичне и традиционалне медицине је од круцијалног значаја за успостављање интегративног здравственог система који ће омогућити много квалитетнију, ефектнију и ефикаснију услугу корисницима .
Бахове цветне есенције својим ванредним терапијским резултатима и својим особеним холистичким приступом кроз нераскидиво јединство духа човека и природе, представљају класичан систем традиционалне медицине

У том уверењу ћу у мандату који ми је поверен, као председница Удрузења , уз помоћ својих колега и заједно са њима , као задатак од највећег значаја поставити циљ да се Бахове цветне есенције ојачају своју позицију у систему традиционалне медицине, а да затим партиципирају и у интегративној здравственој заштити која представља будућност , и за коју се искрено залазем.
Сигурна сам да ћемо синергијом свих нас доћи до реализације свих ових циљева, пре свега на радост и корист наших многобројних корисника.