Arhiva brojeva časopisa „Bahove Cvetne Esencije“

Broj 020 - Impatiens

Dragi ljubitelji cveća i cvetnih esencija,

Ovaj broj nosi temu vremena, strpljenja i njegove suprotnosti. Koliko smo samo, u savremenom društvu, opterećeni rokovima i veliki nam je stres ukoliko ne uspemo da ih ostvarimo. To nam je postalo toliko uobičajeno da se i ne prisećamo naše prave prirode – zaista prirodnog toka stvari.

Koliko ljudi poznajete koji se bude u vreme izlaska Sunca i idu na počinak njegovim zalaskom? Taj prirodni ritam veoma često ne poštuju ni oni koji ne žive u gradovima. Imajući to u vidu, ne treba da čudi što gotovo svi imamo zdravstvene probleme, a dobar deo njih bi mogao da se ublaži ili reši poštovanjem prirodnog ritma… to je istovremeno i ritam naših srca, pomoću kojih zapravo komuniciramo međusobno, a i to znanje smo uspeli da potisnemo i zaboravimo. Stoga, podesimo naše časovnike na ritam naših srca ne dozvoljavajući da nas vodi „podmukla kazaljka razuma, koja večito obećava nove časove i uvek iznova donosi samo stara razočaranja.“ (iz pripovetke „Časovničar“, Gustav Majrink)

Osim članaka koji govore o temi broja, moći ćete da pročitate i sjajan intervju sa Lin Mekvini, koja je vodila kurs za treći nivo Bahovih praktičara u Beogradu; neke od tajni kineske i japanske tradicionalne medicine; savete za transformaciju ličnosti; saznaćete o značaju praktikovanja mudri; ući ćete u svet refleksoterapije; osvetliti značaj vremena iz drugog ugla... Ostalo otkrijte sami.

Neka vaš unutrašnji sat, vaše srce, postane vodič kroz vreme!

Broj 020 (Impatiens).pdf