Način korišćenja

Doziranje

  • kratkotrajna upotreba, urgentne situacije
  • tretiranje hronicnih problema
  • kada prestajemo sa koristenjem preparata

Standardna doza preparata je 4 puta po 4 kapi ispod jezika iz bocice za tretman.
Na ovaj nacin se u duzem vremenskom periodu tretira bilo koji hronicni problem – nesto sto osobu dugo muci i sa cime se tesko nosi. Pomenuti problemi se mogu resavati i dodavanjem potrebnih preparata u casu vode, soka ili caja koji se ispijaju u toku dana ali je ovaj nacin manje ekonomican.
Kada je potrebno razresiti neko prolazno raspolozenje ili neku urgentnu situaciju odgovarajuci preparati se dodaju u casu vode, soka i ovo se pijucka u kratkim vremenskim intervalima ( ponekad na svakih 5-6 minuta ) sve do potpunog olaksanja ili razresenja problema.
Ako je osoba u nesvesnom stanju preparat se nakapa na usne, pulsne tacke na zglobovima ili iza uha i vrlo brzo dolazi do osvescivanja.

Preparati se uzimaju onoliko dugo koliko je potrebno da se otklone problemi. Nekada je to kratko a nekada je potrebno i duze uzimanje-to zavisi od tezine problema.Najbolji pokazatelj da je doslo do eliminisanja problema je kada osoba koja je koristila preparat pocne isti da zaboravlja da uzima.To je znak da se moze prestati sa uzimanjem preparata.


Uzimanje preparata

Preparati se mogu uzimati na dva načina: oralno i spolja.

Odrasle osobe preparat oralno uzimaju nakapavanjem, iz bočice za tretman, ispod jezika ili ispijanjem u gutljajima vode, soka ili čaja u koje su dodate.
Bebama se razblazena doza preparata dodaje u bocicu soka, mleka ili hranu, a mogu se dati i na kasicicu. Ako pak beba samo sisa onda će preko majčinog mleka dobiti potrebne preparate koje će majka uzimati.
Spolja (preko kože) preparati se uzimaju tako što se nakapaju na usne, pulsne tačke, ili iza uha.
Takodje se mogu stavljati obloge ili krema Rescue Remedy na ostecenja ili nagnječenja kože: bubuljice, modrice, opekotine, ogrebotine itd.

Kako su ljudi-ličnosti i njihovi problemi višeslojni u terapiji sa Bahovim preparatima se ide "sloj po sloj". Prvo se deluje na ono što je najvidljivije (površinski sloj). Kada se taj sloj uravnoteži i eliminiše negativno, otkriva se sledeći sloj koji se sada na isti način eliminiše i tako skidajući sloj po sloj dolazi se do suštine tj. srži problema koji treba otkloniti.

Bahovim preparatima se pored ljudi mogu tretirati i životinje i biljke. Životinjama se daju u vodi za piće a biljkama prskanjem, zalivanjem ili mazanjem oštećenih delova.


Ranka Milosević, Bahov praktičar