Broj 027 - Red Chesnut

Crveni kesten (Red Chestnut) je Bahov preparat namenjen prvenstveno ljudima koji preterano brinu za druge, čime opterećuju bližnje, a kod sebe raz- vijaju crne slutnje čime onemogućavaju sopstveni napredak. Za razliku od altruizma, koji odlikuje svest o našim mogućnostima pri želji da pomognemo drugima, područje korišćenja preparata Crveni kesten jesu stanja patološkog saosećanja i straha za druge, pesimizma i očekivanja najgoreg.

Tipičan primer su roditelji koji ne mogu da spavaju dok se deca ne vrate kući. Ti roditelji ne uviđaju da svojom brigom uznemiravaju sopstvenu decu, i da svojim nepoverenjem u pozitivne ishode zapravo prizivaju nesreću.

Crveni kesten uspešno dovodi do harmonizacije ovog tipa ličnosti. Osoba postaje sposobna da efikasno pomogne dragim ljudima, umesto da snagu troši na neproduktivnu brigu. Takođe, osoba uviđa svoju, ali i tuđu individualnost, ne meša se u tuđe živote, ne ucenjuje svojom naklonošću da bi se ispunila njena očekivanja i najvažnije od svega - pronalazi poverenje u život , tako da čak i lošim iskustvima pronalazi izvor mudrosti.

Naše misli su uvijek naš saveznik prijatelj, jednako kao i naš neprijatelj!
Ništa nas ne može oneraspoložiti i zabrinuti kao neka negativna misao, kao briga, osobito ukoliko je vezana za naše bliske i drage ljude, kao strah za dobrobit naše djece, roditelja, partnera...

Ponekad tog straha čak nismo ni svijesni, nego ga doživljavamo kao poželjnu i neophodnu brižnost, nesvijesni da on troši mnogo naše vitalne energije... Život možemo provesti u stalnoj, pretjeranoj i neosnovanoj brizi, zamišljati užasne scenarije budućih događaja, što vodi ka konstantnoj unutrašnjoj tenziji, nesanici i anksioznosti!

Naravno da ponekad zabrinutost može biti opravdana, ali u ovom stanju često zaboravljamo koliko činimo nažao i sebi i onima za koje brinemo, jer smo nesvjesni da svojim negativnim mislima upravo privlačimo stvari zbog kojih se zapravo i brinemo i od kojih strepimo.

Pogledajte Broj 027 - (Red Chesnut) na ISSUU.com

Broj 027 - (Red Chesnut).pdf