Primeri iz prakse za Rescue Remedy

Objavljeno pod Primeri iz prakse

Opekotine blažeg stepena, vrela voda, prolivena na nadlanicu

Mesto odmah tretirano Rescue kremom 6 puta u roku od sat vremena. Posle drugog mazanja bol je potpuno prestao. Posle šestog mazanja opečeno mesto je bilo blago crveno, bez plika i blago osetljivo na dodir. Namazano je još tri puta u narednih dva sata. Sutradan je namazano još jednom ujutro. Mesto je bilo bez posledica opekotine.

Pojava žvala u uglu usana

Žvale su tretirane 4 puta Rescue kremom 4 puta tokom dana. Sutradan, ragade (pukotine) u uglovima usana nisu postojale, žvale nisu bile bolne, ostali su samo tragovi crvenila.

Dečak, 13 godina, nakon pada u školskom dvorištu slomio je ruku

Majku obaveštavaju telefonom o događaju. Ona je u šoku, izgubljena, izleće iz stana, srce joj ubrzano lupa. Na puti ka školi uzima Rescue na 5 minuta. Posle trećeg uzimanja je osetno pribranija i smirenija. Stiže do sina i zatiče ga zabezeknutog izraza lica, uplakanog, izuzetno uplašenog. Saopštava joj da ga ruka nepodnošljivo boli. Majka mu daje Rescue u čestim razmacima (2-5 minuta). Za 10-ak minuta dečak se utišao, umirio, prestao da plače, bol je postao podnošljiv, pribrao se i mogao da sarađuje. Potpuno mirno, bez panike i straha je prošao lekarske pretrage (pregled, smimanja, odlazak iz jedne u drugu bolnicu). Mirno je primio saopštenje da će ostati u bolnici i da će mu pod totalnom anestezijom biti ortopedski sanirana ruka. Sve vreme dobija Rescue u kratkim vremenskim intervalima (5-10 minuta). Odlazi u operacionu salu miran i pribran.

Pri budjenju iz anestezije, majka mu maže usne Rescue-om. Iako vidi duplo, suvislo komunicira i prepoznaje roditelje, zna šta se desilo i gde je. Pita zašto vidi duplo i kako mu je ruka. Rescue mu je pomogao da budjenje iz anestezije protekne bez uobičajeno neprijatnih fizičkih i psihičkih tegoba (mučnina, povraćanje, dezorijentisanost, drhtavica, prividjanja).

U ovom urgentnom slučaju Rescue je delovao tako što je čineći obe osobe pribranim, smanjio preteranu uznemirenost, gubitak vladanja nad sobom i doživljaj šoka, užasa i panike, ujedno čisteći efekte posledica doživljne traume.